G. BENEDIKT 1882

G. BENEDIKT 1882

Istorija firme G.BENEDIKT je počela da se piše 1882. godine. Kad su braća Benedikt osnovali fabriku porcelana u Dvorima Karlo Vary. Prva proizvodnja porcelana za hotele i restorane je počela 1958. godine kada su osvojeni programi: PRINC, PRAHA, DIANA, FORTA, MELODIE i KENT. Tada fabrika postaje isključivi proizvođač porcelana za GASTRONOMIJU. Od 1992. godine, tokom tranzicije, fabriku kupuju švajcarski holding AG LAUFEN a potom i austrijski LILIEN koji prenose nove svetski poznate marke hotelskog porcelana LAGENTHAL i LILIE u proizvodni program G.BENEDIKT. Češka firma POLYFLEX 2002. godine. Postaje vlasnik fabrike sa formama i brendovima:

  • LILIEN – Austrija
  • LAGENTHAL – Švajcarska
  • G.BENEDIKT – Češka Republika

Porcelansko posuđe se isključivo proizvodi za profesionalnu upotrebu za hotele i gastronomiju.

[one_third]

Melodie

melodie-v

Melodie je kao evergreen, čija se harmonija i melodija stalno vraćaju. Ponovo i ponovo se odkriva u svakom delu sveta, gde ispunjava najveće zahteve elegancije i praktičnosti. Ona je oličenje nove dimenzije funkcionalnosti i raskošne lepote.

Katalog (PDF)

[/one_third]

[one_third]

Basic

basic-v

Osnovni građevinski kamen svakog stolovanja. Jednostavna, stilski čista, oblikom jasna forma, koja Vam pruža sigurnost da imate sve potrebno.

Katalog (PDF)

[/one_third]

[one_third_last]

Country Range

country-range-v

Novitet sličan keramičkoj glazuri, sa sačuvanom odolnošću i higijenskim parametrima porcelana. Svakom etno restoranu pruža prijatni osećaj stilske sredine a svakom jelu nadahnuće starih dobrih vremena.

Katalog (PDF)     Lifestyle 2014 (PDF)

[/one_third_last]

[one_third]

Ess Klasse

ess-klasse-v

Samim nazivom je rečeno sve. Nova linija više gastronomije – van vremenski dizajn, elegantna umerenost, savršena harmonija. To sve simbolizuje sadašnji i budući stil prijatnog stolovanja.

Katalog(PDF)

[/one_third]

[one_third]

Excellency

excellency-v

Je takva kakvo bi svako njeno visočanstvo trebalo da bude, nenapadano a uzvišeno. Minimalistički dekorativni detalj, spojen sa elegancijom i van vremenskom formom.

Katalog (PDF)

[/one_third]